quinta-feira, 6 de junho de 2013

L'Escola Agrària de Manresa porta dos experts internacionals en agricultura regenerativa

L'Escola Agrària de Manresa porta dos experts internacionals en agricultura regenerativa
L'Escola Agrària de Manresa porta el 13 de juny dos reconeguts experts internacionals en biofertilitzants en la jornada que té programada al llarg de tot el matí. En Jairo Restrepo i en Nacho Simón són dos agrònoms llatinoamericans que han estat experimentant i implementant tècniques relacionades amb un nou tipus d'agricultura anomenada “regenerativa” a les seves finques i a les d’altres pagesos arreu del món
De: Redacció  
Els agrònoms Jairo Restrepo i en Nacho Simón.

En la seva xerrada, que es farà a la finca de can Poc Oli del Centre de Capacitació, donaran
 les bases per entendre els nous conceptes i començar-se a introduir en aquest nou món que 
va més enllà de la sostenibilitat. Biofertilitzants fets a casa fàcils de fer i d'aplicar com 
farines de roca, reproducció de microorganismes o preparats naturals per remineralitzar el sòl 
són algunes de  les eines que Restrepo i Simón explicaran als assistents. Tots dos arriben
 a Catalunya convidats  pel grup d'agricultura regenerativa que ha programat un curs de tres dies entre el 14 i 16 de juny al Parc Agrari del Baix Llobregat.
El nou moviment d'agricultura regenerativa ha sorgit en les darreres dècades i està revolucionant el panorama agrari amb la implementació de tecnologies de baix cost que permeten als propis pagesos fabricar bona part dels seus inputs per a mantenir i millorar la fertilitat i l'estructura del sòl. El resultat està sent una producció més elevada amb menys despeses i, el que és més important, regenerant la terra, augmentant la seva fertilitat i millorant-ne l’estructura. L'objectiu: garantir i millorar les produccions i els ingressos dels pagesos d’avui, deixant un sòl fèrtil i productiu per als pagesos de demà. Segons Ana Digón, del moviment estatal d'agricultura regenerativa, “ja no és temps de ser sostenibles, sinó que hem de ser regeneratius, per així reparar els danys causats”. Els biofertilitzants, el disseny en línia clau o la permacultura són eines que els experts utilitzen per arribar a aquest objectiu.
La jornada del dijous 13 a Manresa és gratuïta, però d’obligada inscripció a:http://goo.gl/guxgD o a través del correu electrònic: ccagraria.manresa@gencat.cat. La sessió començarà a les 9.30 i s'allargarà fins a les 14.30. A la primera part, Jairo Restrepo parlarà de biofertilitat i remineralització de sòls, i en Nacho Simon centrarà la segona part en microbiologia dels sòls. L'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics, coordina l'organització de la jornada, seguint el fil de diverses accions que ja ha emprès per difondre l'agricultura regenerativa a Catalunya.
Nenhum comentário:

Postar um comentário